Митническите служители на МП Калотина откриха 9 600 кг контрабанден течен

...
Митническите служители на МП Калотина откриха 9 600 кг контрабанден течен
Коментари Харесай

Над 9,5 тона контрабанден течен препарат за съдове хванаха на МП Калотина

Митническите чиновници на Министерство на правосъдието " Калотина "  откриха 9 600 кг контрабанден течен препарат при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Сърбия. Проверката е част от профилираната интервенция против контрабандата на Агенция " Митници ", Групово дело " Гранична полиция ", Групово дело " Борба с проведената престъпност "  и Националната организация по приходите.

На 19 юни пристига влекач с полуремарке със сръбска регистрация. Пред митническите чиновници водачът - сръбски жител, показал постоянни документи за транспортираната стока – препарати за битова хигиена от Сърбия за България. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция.

В хода на контролните дейности митническите инспектори откриват, че стоката, разказана по документи е същата, само че действително наличното количество е повече от заявеното. Открити са недекларирани 16 палета с 12 800 пластмасови шишета в разфасовки по 750 мл, цялостни с течен препарат за измиване на съдове от известна комерсиална марка. Общото количество на арестувания препарат за битова хигиена е 9600 литра. 

На водача на камиона е формиран акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР